Despre mine

Fotografia mea
"Ce este minunat? Ceea ce nu înțelegem."

duminică, 28 iulie 2013

Happy Weekend!-Citate

   Dacă tot îmi place așa mult Alexandre Dum.as, m-am gândit că dacă tot postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 29, am să vă împărtășesc citate frumoase, dar nu scoase de mine, ori fragmente din scrisori...

  1. Orice bărbat, oricât de nepăsător ar fi el în ceea ce privește farmecul înfățișării lui, are în anumite clipe un schimb de păreri mut și vreun semn de înțelegere cu oglinda, de care se desparte aproape întotdeauna foarte mulțumit.
  2. Rănile sufletului se deosebesc de celelalte prin aceea că se acoperă, dar nu se închid: mereu dureroase, mereu gata să le atingi, ele rămân în inimă vii și deschise.
  3. În politică nu există oameni, ci idei; nu există sentimente, ci interese. În politică, nu se ucide un om, se înlătură un obstacol, atâta tot.
  4. Un îndrăgostit nu se simte fericit decât atunci când o vede sau o ține la piept pe ființa iubita, și suferă când ea este departe.
  5. La orice femeie, chiar de rând, atunci când iubește, dragostea nu se pierde în nimicuri, căci dragostea adevărată înseamnă și ambiție.
  6. Sunt taine care îi ucid pe cei care le descoperă.
  7. Până în ziua când Dumnezeu va binevoi să-i destăinuiască omului viitorului, toată înțelepciunea omenească va fi cuprinsă între aceste două cuvinte: așteaptă și nădăjduiește.
  8. Femeile judecă mai mult cu inima decât cu mintea.
  9. Nu regatul face un rege, ci nașterea.
  10. Numai ura poate să facă tot atâtea prostii ca și iubirea.
  11. Să-ți acuzi adversarul înseamnă să te recunoști învins.
  12. Închipuirea zboară că un  înger; ea străbate mările unde am trăit naufragii, întunecimile unde ne-am pierdut iluziile, prăpastia unde ne-am îngropat fericirea.
  13. Prietenia este o stea, pe când dragostea... dragostea nu este decât o lumânare. O să-mi spui că există mai multe tipuri de lumânări, și că printre ele sunt unele mai mai bune; cea trandafirie e cea mai bună, dar oricât de trandafirie ar fi lumânarea, tot se topește, pe când steaua strălucește mereu.
  14. Care este cea mai bună moarte? Cea la care te aștepți mai puțin.
  15. Cheia enigmei pe care o caută de trei mii de ani încoace toți filozofii lumii: să nu întrebi niciodată o femeie de ce iubește; mulțumește-te să o întrebi: "Mă iubești?".
  16. Lacrimile sunt ca focul, ard.
  17. Cei care merită lăudați suportă mai cu ușurință să fie criticați.
  18. Este rar să se vadă promisiunea unui bărbat într-un băiat, dar se poate vedea aproape întotdeauna amenințarea unei femei într-o fetiță.
  19. Au știut să-și facă o viață din vise, și un rai din realitate.
  20. Într-o dragoste pot fi și lucruri serioase, mai ales în dragostea unei regine.
  21. E adevărat că o femeie nu iartă niciodată altei femei că i-a luat un bărbat, chiar dacă nu-l iubește.
  22. Dintre trecut și viața viitoare aleg punctul dintre ele.
  23. Ca să-ți dai seama cât de bine este când trăiești, trebuie să fi dorit să mori.
   Unele mai sunt valabile și azi, deși sunt făcute pentru trecut. Dar au o frumusețe și o dulceață ce te invadează și în clipa când își face intrarea, simți o așa bucurie, încât tare îți mai dorești să vezi la ce folosesc aceste citate și care-i rolul lor. Este plin de splendoare, acest sentiment oferit de cărți. Dar să vedeți ce frumos se vorbește despre noblețe... Iar comparațiile nu au seamăn... Sunt minunate romanele acestui dramaturg francez care nu numai că este altfel ca noi, dar e sincer și îți intră la inimă fără să simți.
   Happy Weekend este jocul inițiat de Elly Weiss unde vă invit să vă înscrieți...

16 comentarii:

  1. Spui la un moment dat ca o femeie nu iarta altei femei faptul ca i-a furat barbatul, desi nu il iubea. Eu mai ntreb de ce oare unele femei raman alaturi de barbati pe care nu ii iubesc... Femeia are atata iubire de daruit...
    Maria, nu ai putea umbla pe la setari, sa putem comenta lasand drum deschis spre blogurile noastre?
    Design, Setari, Postari si comentarii, Cine poate face comentarii, Oricine. Cam astia sunt pasii pe care ii poti urma. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)Era regină și era vorba despre o căsătorie pentru politică!:)
      Păi, nu vreau să intre Anonimii... Știu, dar nu pot...

      Ștergere
    2. Nu iti intra anonimi, ca mai jos putin, tot acolo, ai optiunea de moderare a comentariilor. Alegi "intotdeauna" si gata, ai scapat de griji. Am doua bloguri pe blogspot si nu imi intra nici un anonim fara voia mea, crede-ma!
      Oamenii se feresc sa comenteze pe blogurile unde nu isi pot lasa linkul spre blog.

      Ștergere
  2. Buna prieten virtual!
    Excelent mesaj.
    Chiar îmi place.
    De asemenea, Vă urez un weekend minunat, frumos.
    Ea sărutări. Salutari
    lucia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, draga mea Lucia!
      Te sărut! Un weekend minunat!:*

      Ștergere
  3. Copil frumos, ce faci? Cum a fost vacanta? A mea continua înca.... pana începe scoala! :))
    Te pup si merci de comentarii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Minnie! A fost foarte frumos! Dar mi-a și fost dor de voi, căci, nu aveam activat roaming-ul și nu puteam intra pe internet. Dar a fost foarte distractiv cu ceilalți copii și cu grecii... Mie mi-a plăcut, dar și la restul, foarte mult! Am râs, ne-am jucat, am vorbit, ne-am jucat, și cu o grecoaică pe care o iubesc, măcar că nu nu înțelegeam cu ea decât prin jocul "mima"!:) Dar mi-a plăcut și abia aștept să mai merg acolo... Dar voi avea grijă să pot intra și pe internet!
      Mulțumesc de vizită! Te pup, dragă Minnie!
      ❤❤❤❤❤

      Ștergere
  4. Bun venit la Happy weekend, Maria! :)
    Draga mea, toate citatele din Dumas sunt valabile si azi. Tocmai de aceea acest scritor va ramane vesnic marele Dumas. Pentru ca a scris despre adevaruri general valabile, despre oameni. :)
    Sa stii ca si eu l-am citit pe Dumas in perioada copilariei si adolescentei :) Cred ca ti-am mai spus eu candva. :)
    Happy weekend in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știi, pe mine m-a invitat IULISA, și la Happy Weekend, și la Miercurea fără cuvinte, Meloman pentru o zi, Bună dimineața soare. Eu nu mă înscriam pentru că mi se părea că dacă mă înscriu odată înseamnă să postez de fiecare dată.... Asta nu înțelegeam. Deci, trebuie să-i mulțumim și IULISEI!:) Ea e un fel de "mămică" de pe blog. Ea îmi explică atunci când o întreb ceva, ea îmi dă explicații și mă corectează acolo unde am greșeli... O iubesc!
      Mulțumesc, Elly! Te pup! O săptămână frumoasă să ai!

      Ștergere
  5. Maria, ai ales multe citate frumoase, valabile si pentru situatiile din prezent si, zic eu, vor ramane valabile atat timp cat suntem inca oameni .... Cel mai frumos, mi se pare mie, este cel despre prietenia asemuita cu o stea ce straluceste mereu.

    Pozele tale sunt superbe. VCacanta placuta in continuare!

    Un inceput de saptamana cat mai frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Alexandra! Acela și mie-mi place și el îi face pe oamenii îndrăgostiți de cărți să echilibreze și ei balanța: dragostea și prietenia.

      Mulțumesc! Tare am vrut să vă placă și vouă!

      O săptămână minunată să ai, dragă Alexandra!

      Ștergere

Vă mai aștept pe la mine cu brațele deschise!:)

Banner